Kargo Takip – KOBİ’ler: 6 Temel Lojistik Zorluk ve

Kargo Takip işlemleri sayesinde kısa sürede kargonuzun durumunu öğrenebilirsiniz. Kargo sorgula işlemi sonrası kargonuzun ne zaman geleceğini anında öğrenebilirsiniz.

Küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler), büyük şirketlere benzer lojistik zorluklarla karşılaşır, ancak bunları aşmak daha zor olabilir. Aslında, 10 KOBİ’den 8’i lojistiği işleri için bir zorluk olarak görüyor. Bu makalede, KOBİ’lerin karşılaştığı başlıca lojistik zorlukları inceleyeceğiz ve bu engellerin üstesinden gelmenize yardımcı olacak potansiyel çözümler önererek işletmenizin son derece rekabetçi bir pazarda başarılı olmasını sağlayacağız.

Ana lojistik mücadeleniz nedir? Diğer KOBİ’lerin yaşadığı başlıca lojistik zorlukları görmek için anketimize katılın.

1. Artan nakliye maliyetleri

Avrupa’da ve dünya çapında KOBİ’lerin karşılaştığı en büyük lojistik zorluklardan biri, yaklaşık Bir ürünün nihai fiyatının %10’u. Bu, özellikle yeni başlayan KOBİ’ler için önemli bir yük olabilir. Nakliye ve lojistik maliyetlerini artırabilecek faktörlerden bazıları şunlardır:

  • Benzin fiyatları
  • Araç sıkıntısı

Çözüm: grupaj hizmetlerini kullanın ve ağınızdaki 4PL’ler ve/veya diğer işletmelerle ortak olun. Bu içerebilir nakliye masraflarını paylaşmak ve aynı tedarikçilerden veya konumdan ürün tedarik etmek. Ayrıca bu yaklaşım, iş yükü ve sorumluluğun ilgili tüm taraflar arasında dağıtılmasını sağlar.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

2. Dalgalanan talep

Ürün veya hizmetlere yönelik talep dalgalanma gösterdiğinde, KOBİ’lerin lojistik operasyonlarını değişen müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlamaları zor olabilir. Bu, stok tükenmelerine, fazla stoklamaya ve müşteri memnuniyetini etkileyen diğer verimsizliklere yol açabilir.

Çözüm: uygulamak talebe dayalı lojistik stratejisi. Bu yaklaşım kullanır gerçek zamanlı veri ve müşteri talebini izlemek ve lojistik operasyonlarını buna göre ayarlamak için son teknoloji yazılım. Bunu yaparak, KOBİ’ler talepteki değişiklikleri daha iyi tahmin edebilir ve lojistik operasyonlarını müşteri ihtiyaçlarını zamanında ve uygun maliyetli bir şekilde karşılayacak şekilde ayarlayabilir. Bu yardımcı olabilir müşteri memnuniyetini artırmak, maliyetleri azaltmakVe karlılığı artırmak.

Ayrıca okuyun:

3. Gönderileri takip etme zorluğu

Küçük ve orta ölçekli işletmeler, gönderileri takip etmedeki zorluk nedeniyle lojistik zorluklarla karşılaşabilir. Uygun takip olmadan, KOBİ’ler durumu izle sevkiyatlarından ve herhangi bir sorunu ele almak ortaya çıkıyor.

Çözüm: sunan bir lojistik platformu kullanın gerçek zamanlı gönderi takibi ve güncellemeler. Bu, KOBİ’lerin gönderilerinin durumu hakkında bilgi sahibi olmalarına ve proaktif adımlar zamanında teslimat ve müşteri memnuniyetini sağlamak.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

4. Gecikmeler ve iletişim sorunları

Yanlış veya geç teslimatlar da etki iletişimi küçük ve orta ölçekli işletmeler ile onların müşterileri arasındaki Ürünlerin zamanında teslim edilmemesi veya yanlış teslim edilmesi, güven ve sadakatin bozulmasına yol açarak müşteriyi elde tutmayı zorlaştırabilir. Bu, satış kaybının mali etkisini kaldıracak kaynaklara sahip olmayabilecekleri için özellikle küçük işletmeler için zorlayıcı olabilir.

Çözüm: müşterilerinizle iletişimi geliştirmek için araçlar uygulayın, örneğin otomatik teslimat güncellemeleri. kurarak açık iletişim kanalları ve müşterilere doğru ve güncel bilgiler sağlayarak, işletmeler güven oluşturmak ve müşteri memnuniyetini artırmak.

5. Kayıp veya hasarlı gönderiler

Bu, KOBİ’lerin Avrupa pazarında rekabet etme yeteneğini etkileyebilir. kadar Avrupalı ​​tüketicilerin %71’i teslimatın önemli bir faktör olduğunu söylüyor çevrimiçi alışveriş deneyimlerinde. Ürünlerin sevkiyat sırasında kaybolması veya hasar görmesi işletmenin itibarını olumsuz etkileyebilir ve yeni müşteriler çekmeyi zorlaştırabilir.

Çözüm: lojistik süreçlerinizi iyileştirmeye ve güvenilir ve yüksek kaliteli teslimat konusunda itibar oluşturmaya odaklanın. İle güvenilir lojistik sağlayıcılarla ortaklık Eurosender gibi ve lojistik performansını izlemek ve optimize etmek için araçlar uygulayarak, işletmeler teslimat sürelerini iyileştirebilir ve müşteri hizmetlerinde mükemmellik konusunda itibar kazanabilirler. Ayrıca işletmeler, kaybolan veya hasar gören gönderilerin mali etkisine karşı korunmak için sigorta kapsamına yatırım yapmayı düşünebilir.

6. Depolama veya depolama seçeneklerinin olmaması

Küçük ve orta ölçekli işletmeler, depolama ve depolama söz konusu olduğunda bir dizi lojistik zorlukla karşı karşıyadır. Ortalama Avrupa’da depolama maliyeti metrekare başına yıllık 50 €’dur.. Bu, zaten dar marjlarla çalışan işletmeler için önemli bir mali yük olabilir.

Çözüm: uygun maliyetli depolama veya depolama seçeneklerini belirlemek için lojistik sağlayıcılarla birlikte çalışın. sunan lojistik sağlayıcılarla ortaklık kurarak rekabetçi fiyatlandırma ve esnek sözleşmelerişletmeler depolama maliyetlerini optimize edebilir ve karlarını iyileştirebilir.

Ayrıca okuyun:

Eurosender, küçük işletmelerin lojistiklerini geliştirmelerine nasıl yardımcı olabilir?

Eurosender’da, KOBİ’lerin lojistik zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olacak çözümler sunuyoruz. bunu biliyoruz teknoloji bu zorlukların üstesinden gelmede anahtardır ve en son teknolojik gelişmelerden haberdar olmaya kararlıyız.

Ayda birkaç paket göndermeniz veya her hafta göndermeniz gerekip gerekmediği, size yardımcı oluyoruz! Nakliye ihtiyaçlarınızı karşılamak için anında teklifler ve özel çözümler sunarak süreci olabildiğince basit ve sorunsuz hale getiriyoruz. Yani, eğer arıyorsanız nakliye sürecinizi kolaylaştırın ve lojistiğinizi iyileştirinEurosender sizin için mükemmel bir çözüm!

Sitemap


Yorum yapın